ג'ירף הינה רשת מסעדות כשהראשונה מביניהם נפתחה לפני 18 שנים, היא ג'ירף נודל בר ברחוב אבן גבירול.
ג'ירף היא המסעדה היחידה המצליחה לשלב בין המנות והטעמים האסייתים לאוכל מערבי ומותאמים לחך הישראלי ויש לציין שהיא עשה זאת בהצלחה רבה.
תפריט המסעדה עשיר במנות המסודרות לפי סוג כגון מנות נודלס, מנות אורז ועוד...
למנת פתיחה תוכלו לבחור ממבחר הסלטים האסייתיים שמציעה ג'ירף כשהמנה הבולטת היא ללא ספק "הסלט תאילנדי מרענן" המכיל מלפפון, גזר, פלפל אדום, צנון ועוף ברוטב סויה בוטנים שישאיר לכם טעם של מעדן בפה ולא תשאירו כלום בצלחת.
אם הגעתם למסעדה ביום חורפי וגשום כדאי לכם להזמין את המרק תירס האגדי עם שמנת וחלב קוקוס. ללא ספק מרק תירס לא שיגרתי שלא תמצאו בשום מסעדה בארץ.
כיאה למסעדה אסייתית גם כאן המנות נודלס והאורז גדולות מאוד מה שמבטיח שתצאו שבעים מהמסעדה.
הג'ירף מציע מגוון רחב של מנות עיקריות שללא ספק המנצחת מבין כולם היא הפיליפינית החריפה (יש הטוענים מאוד!) - אטריות ביצים עם עוף, חלב קוקוס, קארי אדום, בצל ירוק, בטונים וכוסברה.
המנה לא מתאימה למי שלא אוהב אוכל חריף אך מי שיודע להינות מזה, חייב לטעום!.
כמובן שהמלצריות במסעדה לא ייתנו לכם ללכת מבלי להזמין את אחד מקינוחי המסעדה שהברמן ישמח מאוד להכין לכם.
הבולטת ממנות הקינוח היא ללא ספק הפבלובה המרשימה המגיעה טרייה היישר מהקונדיטוריה של ג'ירף ברוטב פירות יער שתלקקו את הצלחת .
במיוחד בשבילכם הבאנו את המתכון לפיליפינית החריפה כפי שפורסם באתר ג'ירף.
מרכיבים:
1/2 חבילה (300גרם) אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן
מעט שמן לטיגון
1/2 כוס (כ-135גרם) חזה עוף פרוס לרצועות
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית שום כתוש
1/4 כוס בצל ירוק פרוס
2/3 כוס (160 מ"ל) ציר עוף
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב קוקוס
2 כפות מחית קארי אדום
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף בוטנים קלויים גרוסים
1 כף בוטנים קלויים שלמים
עלי כוסברה לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים בווק שמן על להבה גבוהה. מטגנים תוך עירבוב את העוף, הג'ינג'ר, השום והבצל הירוק.
2. מוסיפים את ציר העוף, חלב הקוקוס, הקארי, המלח, הסוכר ושני סוגי הבוטנים.
3. מצמצמים את הרוטב על האש במשך כדקה, ומוסיפים את האטריות. מבשלים יחד במשך כחצי דק עד דקה נוספת.
4. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בחופן עלי כוסברה.
שיהיה בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה